Blogs

Een mooie boodschap voor iedereen die innerlijke rust wilt vinden en groeien van binnenuit:

Charlie Chaplin schreef op zijn sterfdag in het jaar 1970 het volgende:

"Van jezelf leren houden!

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,
begreep ik dat ik steeds weer en bij iedere gelegenheid,
op het juiste moment en de juiste plaats ben.
Dat alles wat gebeurt goed is.
Vanaf dat moment heb ik rust.
Nu weet ik dat men dat VERTROUWEN noemt.

Leven en beleven, mag dat nog?

Wat is normaal? Wat is niet normaal? Een objectief antwoord op die vraag is er niet. Iets is normaal wanneer het past in het referentiekader van iemand, voor een ander is datzelfde abnormaal omdat het niet past in zijn model van de wereld. Dit lijkt heel logisch en onschuldig echter dit is het helemaal niet.

Meditatie, ontspanning en neuropsychologisch onderzoek

Meditatie, ontspanning, … of spirituele technieken en wetenschap worden vaak gezien als twee totaal verschillende werelden. De laatste jaren echter is er een stijgende interesse binnen de neuropsychologie over de effecten van bepaalde vormen van meditatie en ontspanning.

Geloof versus Geloof

De mens is altijd zoekende geweest. De mens is altijd op zoek geweest naar antwoorden op vragen, naar kennis, weten, … . Een zoektocht soms enkel om te overleven echter veelal een zoektocht naar antwoorden op vragen zoals “moeder waarom leven wij?”.

De Naakte Waarheid ...

Enige tijd geleden zag ik een aflevering van de laatste show met Julien Vreebos en Yann Arthus-Bertrand. Julien Vreebos was uitgenodigd om meer te vertellen over een project van en met dak- en thuislozen in Brussel (arme en rijke mensen samen laten koken en eten). Yann Arthus-Bertrand is een Franse fotograaf, journalist en ecoloog.  

Na een korte reportage over het project van Julien Vreebos en helicopterbeelden van de overstroming in Vlaanderen (14 -16/11/2010) werden volgende opmerkingen gemaakt (geen letterlijke weergave!):

Dood… Lijden: een impressie

Natte en winderige herfstdagen voor de ene, een boeiend prachtig uitnodigend kleurenpallet voor de ander… . Een voorbode van wat elk jaar opnieuw is: Allerheiligen en Allerzielen, het herdenken van de doden en het lijden, het verdriet, de pijn … die de nabestaanden in die periode voelen.

Iedereen aan een pil...

Drs Ruud Coolen van Brakel, directeur van “Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik” in Nederland, formuleert al enkele jaren heel kritische stellingen ten aanzien van de farmaceutische industrie. 

ULISIS® staat voor “heling als groei van binnenuit”
ULISIS® staat voor diepere waarden, voor diepgang
ULISIS® staat voor opnieuw een totaal persoon worden…

Abonneren op RSS-blogs