Mental Coaching - Aanbod: gesprekstherapie

Gesprekstherapie

Tijdens een gesprekstherapie wordt er gepraat over datgene waar jij in jouw leven mee worstelt. Het kan ook dat jij helemaal geen idee hebt waarom jij je slecht voelt, waarom jij bepaalde psychosomatische symptomen, … hebt.

Altijd wordt er totaal onbevooroordeeld en heel open naar jou geluisterd.
Wat ervaar jij als een probleem? Wat is de betekenis daarvan? ….

Eigenlijk is gesprekstherapie heel aangewezen wanneer jij bent komen vast te zitten in jouw leven en daarbij het gevoel hebt dat jij uit balans bent, … ‘Je bent even het noorden kwijt, het wordt jou allemaal teveel’.
Op dergelijke momenten is gesprekstherapie een goede methode zodat jij jouw evenwicht, jouw weg terug kunt vinden.

De grens tussen gesprekstherapie en personal en mental coaching is heel fijn, eigenlijk kan dit heel snel overgaan in coaching die er op gericht is "jou jouw leven te laten leiden zoals jij het diep in jezelf wilt".

Wanneer jij op een kruispunt in jouw leven staat én je weet niet welke weg te kiezen dan is het ontknopen van deze situatie heel fundamenteel. Anders krijg jij het gevoel dat je muurvast zit, je kan noch voor- noch achteruit.
In die zin is het essentieel deze situatie vrij te maken, de knoop te ontwarren door een ontdekkingsreis binnenin jezelf en jouw wereld.

Die ontdekkingsreis wordt in gesprekstherapie heel sterk ondersteund en daarna is het eigenlijk de bedoeling dat jij zelf op de trein stapt die jou naar jouw bestemming leidt en ook dit met ondersteuning van de gesprekstherapeut of coach. En eigenlijk zit jij in die trein en ben jij die trein.

De grens tussen gesprekstherapie, coaching naar groei van binnenuit is heel vaag en eigenlijk in mijn eigen belevingswereld, in mijn eigen leefwereld vrijwel onbestaande.

All content ® Ulisis