Mental Coaching - Aanbod: hypnose

Hypnose, Hypnotherapie en Hypnotische Regressie

Hypnose, Hypnotherapie zijn vormen van ‘psychotherapie’ en volledig erkend in de medische wereld. Er is ook heel veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Voor mij zijn het "technieken" die ik op een zachte en uitnodigende manier gebruik. Vooral als een explorerend gegeven (een reis binnenin de wereld van het onbewuste met alle symbolen, beelden, … ) om meer inzicht te laten groeien bij een klant. Uiteindelijk is de persoon zelf altijd in staat om zijn eigen groeiproces te sturen, wat voor mij essentieel is.

Hypnotherapie maakt gebruik van jouw gerichte aandacht en concentratie. Eigenlijk heeft iedereen dit al meermaals ervaren:

  • Je gaat zo op in een boek of een film dat je even niet de werkelijkheid rond jou waarneemt
  • Je bent zo in gedachten verzonken dat je niets meer hoort of ziet.

Op zo’n momenten richt jij jouw aandacht volledig op een boek, een film, …. Hypnotherapie maakt hier gebruik van door jouw aandacht te focussen, tijdens de therapeutische sessie, op een situatie, een probleem, een psychische of lichamelijke klacht, … . Door die gerichte aandacht kan je (onder hypnose) makkelijker verbanden leggen, inzichten bekomen, intenser beleven, situaties herbeleven, … .
Het is altijd mijn bedoeling dat jij bij de ‘les’ blijft, dat je zelf de controle hebt en dat je ervaart wat er gebeurt. Op deze manier krijg je inzicht in jouw eigen proces (in tegenstelling tot wat je ziet in de theaterhypnose op televisie!).

Deze therapie is o.a. succesvol bij: psychosomatische klachten, depressie, afleren van ongewenst gedrag zoals verslavingen, leren ontspannen, versterken en versnellen van genezing, verbetering van concentratie en geheugen, …

Hypnotische regressie staat eigenlijk voor een terugkeer, voor teruggaan. Het is een teruggaan naar het verleden, naar vroegere ervaringen die in veel gevallen mee aan de oorzaak liggen van huidige problemen of klachten.

Problemen ontstaan meestal in de kindertijd of zelfs vroeger al in de baarmoeder. Wanneer problemen niet worden verwerkt, worden ze naarmate je ouder wordt veelal een werkelijkheid (zoals jezelf minder waardevol voelen, de zogenaamde zelfbestendigende patronen).

Bij regressietherapie kijk je terug naar (een periode uit) jouw verleden. Het toelaten van de emoties die daarmee gepaard gaan, maken het makkelijker om dit verleden te verwerken en om alle puzzelstukjes te plaatsen. Op die manier leg je de basis van een nieuw leven en een nieuwe toekomst.

Het gebeurt soms dat je in een regressie terug gaat naar een ‘vorig leven’. Bij een dergelijke ervaring is het geloof in reïncarnatie totaal niet belangrijk. Bij het werken met het onbewuste wordt veel gecommuniceerd met beelden, metaforen, symbolen. In die zin kan ‘een vorig leven’ symbool staan voor ervaringen in het nu of uit het verleden.

Regressietherapie zou bijzonder geschikt zijn bij het verwerken van traumatische ervaringen (ongevallen, geweld, verlies van geliefden, …), angsten, fobieën, beperkende overtuigingen, psychosomatische klachten, bij het verwerken van het verleden, … om op die manier inzicht te verwerven in het nu…

De meeste inspiratie vond en vind ik nog steeds terug bij gerenommeerde hypnotherapeuten als Jos Olgers, Calvin Banyan, Gerald Kein en ook bij Phyllis Krystal.

All content ® Ulisis