Mental Coaching - Visie

Visie

“De mens” met al zijn mogelijkheden, met al zijn kansen, … in zijn of haar wereldmodel en in de wereld, dit is het domein dat mij intrigeert.

Die interesse voor “de mens” vormde al van in mijn jeugd een voedingsbodem om meer over mezelf en over anderen te weten. De werken van o.a. Blavatsky, Ten Haeff, Van Praag, Leadbeater, Moody, … en zoveel anderen vormden tijdens mijn jeugd een basis.                                                

Deze basis werd uitgediept in mijn opleiding als Bachelor in de Toegepaste Psychologie, bijkomende opleidingen zoals personeelsbeleid, diverse vormen van psychotherapie … en ervaringen op de psychologische dienst van een ziekenhuis (vooral psychodynamisch werk, psychologisch en neurologisch onderzoek). Met daarnaast ook nog andere opleidingen zoals The Usui System of Natural Healing (beter gekend onder Reiki) over hypnotherapie naar Aurelis-coaching, … om er maar enkele te noemen.

Voor ik in 2002 opstartte met een praktijk rond counseling en coaching, was ik vooral actief in de sociale, de socio-economische en de economische sector als facilitator, people-manager of zoals het nu wordt genoemd: coach.

Ik ervaar het als mijn missie om elke mens zo goed als mogelijk te ondersteunen en te begeleiden bij zijn innerlijke reis. Elke mens is uniek, elke mens is initieel heel waardevol, … en toch is er zo veel lijden, ondanks zoveel kennis.

Het is heel logisch dat ik dankzij mijn leeftijd (° 1960), mijn studies en mijn loopbaan door heel wat mensen, hun ideeën, … hun weten en kennis ben beïnvloed. Elke vorm van inzicht die ik verkrijg door anderen, geeft pas persoonlijke groei van binnenuit als de inhoud ook congruent is met wie ik werkelijk ben. Vanuit die basis werd ULISIS ® ontwikkeld.

“De mens” met al zijn mogelijkheden, met al zijn kansen, … in zijn of haar wereldmodel en in de wereld, dit is het domein dat mij intrigeert.

Vanaf de geboorte, eigenlijk vanaf de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel in het embryo, doet iedereen heel veel indrukken op. Alles wat we meemaken stoppen we in onze rugzak. Hierdoor ontstaat een soort blauwdruk voor onze kijk op de wereld, onze gevoelens, onze gedachten, ons gedrag, onze kwaliteiten en ook onze valkuilen, dit laatste in de zin van zelfbestendigende beperkende patronen.

We leven heel vaak op "automatische piloot", zonder ons ook maar af te vragen waarom we eigenlijk doen zoals we doen. Door onze cultuur waarin het ego dominant aanwezig is en centraal wordt geplaatst én waarin velen op zoek zijn naar de magische pil die hen van hun klachten, die ze al dan niet hebben, zal afhelpen ... dus genezing van buitenuit… luisteren we niet meer naar onszelf, naar de signalen die ons diepere zelf ons stuurt. We zijn als het ware gewoon een marionet van de omgeving, van de media, van de farmaceutische industrie, … geworden.

Tot op het moment dat we ergens tegenaan lopen en dan komen volgende vragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat doe ik hier op deze wereld?
  • Wat is mijn opdracht hier?
  • ….

Of manifesteren zich ervaringen in de zin van:

  • Ik zit niet lekker in mijn vel
  • Ik mis iets

Of er duiken ‘opeens’ gezondheidsproblemen op: maag- en darmklachten, hoofdpijn, burn-out, moeheid, … psychosomatische aandoeningen waarvan we al lang vergeten zijn dat die eigenlijk een signaal zijn van ons diepere zelf. 
Echter het luisteren naar het gefluister van ons diepere zelf zijn we kennelijk verleerd waardoor we enkel het geschreeuw ervan, in de zin van existentiële vragen, psychosomatische klachten, verlies van be-ziel-ing, van diepe motivatie, … nog horen…

In mijn visie is iedereen in staat om zijn of haar doelen te bereiken, een oplossing binnenin zichzelf te vinden om "problemen" te verwerken, zichzelf te ontwikkelen en echt diep gelukkig te zijn. Het diepe gevoel te ervaren van verbonden te zijn met alles en iedereen.

Het vertrekpunt is altijd "een wereldreis binnenin jezelf" om bij jouw innerlijke kracht te komen en van binnenuit te groeien. Te groeien als een bloem, op jouw tempo, zonder forceren, zonder agressie, … met diep respect en diepe aandacht voor jezelf en voor jouw diepere zelf. Een groei van binnenuit die zich ook naar buiten toe toont.

Of om het eerder "symbolisch" te stellen: “iedereen heeft het geboorterecht om in zijn rivier van welzijn, welvaart aanwezig te zijn”, wat ook de domeinen zijn waar iemand "problemen" ervaart, zoals

  • gezondheid
  • psychisch welzijn
  • relationeel
  • professioneel

Ik beschouw het als "mijn missie"om jou zo goed als mogelijk te ondersteunen en te begeleiden bij jouw innerlijke reis, zodat ook jij in "jouw rivier van welzijn en welvaart aanwezig bent" om van daaruit verder te vloeien naar daar waar alle rivieren samen komen: "een oceaan vol ruimte, vol mogelijkheden, vol kansen, … om daar volledig open te bloeien".

Want ook jij hebt daar recht op!

All content ® Ulisis