Gebruik de dokter in jezelf

Gebruik de dokter in jezelf

Ulisis ®-workshop

Iedere mens heeft een afweersysteem en toch worden we ziek... . Iedereen heeft al gehoord over miraculeuze genezingen... . Is er dan nog iets anders dan ons afweersysteem dat onze gezondheid en ons ziek zijn bepaalt?

In deze workshop gaan we op zoek naar wie die dokter in onszelf is, hoe we die kunnen ervaren en hoe we er optimaal mee kunnen omgaan en werken.

De combinatie van diepe ontspanning en autosuggestie (verbaal, non-verbaal) geeft heel goede resultaten voor genezing of "heling als groei van binnenuit". Dit domein wordt expliciet uit de doeken gedaan en we gaan ook dieper in op:

  • wat is autosuggestie
  • autosuggestie en onze innerlijke bron
  • de invloed van onze innerlijke bron op onze gezondheid
  • hoe kan je autosuggestie gebruiken om 'heling als groei van binnenuit' te bekomen en wat zijn de voorwaarden hiervoor
  • waartoe kan je autosuggestie gebruiken
  • ...

We staan ook stil bij de medische filosofie over ziekte en gezondheid en bij de visie van Ulisis ® omtrent ziekte en gezondheid.

Het theoretische wordt gekoppeld aan het praktische. Er staan veel oefeningen, ervaringen en belevingsmomenten op het programma. Het gaat over inzicht krijgen in jouw zijn, jouw eigenlijke zelf en van daaruit organisch te groeien.

Dit is de essentie van deze workshop: "heling als groei van binnenuit", een aanzet tot groei voorbij dissociatie, voorbij innerlijke dualiteit, voorbij egodominantie. Een aanzet tot groeien tot een totaal persoon, komen tot zelfinzicht, komen tot wijsheid, ... dichter komen bij jouw Zelf.